Tom Van De Weghe: Van Oekraïne naar Taiwan: de strijd om de nieuwe wereldorde

  • do 24 oktober 2024 van 14:00 tot 17:30

Tom Van de Weghe is een gelauwerd onderzoeksjournalist en buitenlandcorrespondent bij VRT Nieuws, waar hij sinds 2000 werkt. Hij was de eerste correspondent in China en verhuisde nadien 4 jaar naar de VS. Hij kon reizen naar Noord-Korea en Tibet, sprak met Donald Trump en werd hardhandig aangepakt in China. Hij publiceerde verschillende boeken zoals “Beestig China” en “Tom in Alle Staten”. Hij is gespecialiseerd in geopolitiek en technologie, en kreeg als Knight Fellow een prestigieuze onderzoeksbeurs aan Stanford University, Verenigde Staten om zich in AI te verdiepen.

Terwijl de oorlog in Oekraïne al ruim een jaar woedt,biedt zich al weer een volgend strijdtoneel aan: Taiwan. Tom Van de Weghe brengt verslag uit voor VRT aan zowel het front in Oekraïne als in Azië en de VS. In een boeiende uiteenzetting legt hij als Expert Geopolitiek en Technologie uit waarom de wereldgrootmachten elkaar bekampen en welke gevolgen dit voor ons zal hebben. Tom Van de Weghe was gedurende bijna 10 jaar correspondent in China en in de VS en is uitstekend geplaatst om vanuit zijn ruime internationale ervaring duiding te geven bij het belangrijkste verhaal van deze eeuw.

De lezing begint om 14u30. Om 14u is er al koffie. De lezing duurt een 2-tal uur, dan is er een korte (plas)pauze. Na de pauze is er mogelijkheid tot vraagstelling. Daarna volgt er koffie en twee koffiekoeken. Leden betalen 8 euro aan de ingang en verwittigen hun wijkmeester op voorhand. Niet-leden verwittigen het secretariaat: 0473/620 136 en betalen 14 euro aan de ingang.

Locatie

CC t' Hofland
Oude Lichterveldestraat 13 , 8850 Ardooie

Prijs

  • Basistarief 8
  • Niet-leden 14

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

Neos Ardooie-Koolskamp
Lindenstraat 1 , 8850 Ardooie